Stav chemických parametrů povrchových vod vybrané části území Podkrušnohorské výsypky na Sokolovsku - Korandová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé bakalářské práce bylo zjistit stav chemických parametrů na rekultivovaném území Velké podkrušnohorské výsypky, porovnání s historickými daty a sledování změn v průběhu roku. Chemickým rozborem vod jsem zjišťovala hodnoty kationtů, aniontů, pH, CHSK, vodivosti a KNK. Charakteristické pro výsypkové vody jsou jako dominantní prvek sírany a vysoké hodnoty pH, které způsobují cyprisové jíly z nadložní sloje.
Conditions of surface water chemical parameters of selected parts of the Podkrušnohorská dump in Sokolov region.
Keywords: výsypka; voda; sírany; pH; vodivost; dump; water; sulfates; pH; conductivity