Trackovací systém pro UAV - Mareš, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem bakalářské práce je realizace sledovacího systému pro bezpilotní zařízení. Teoretická část mapuje principy komunikace a určování polohy bezpilotních zařízení. Praktická část pojednává o použitých komponentech, jejich konfiguraci a následné otestování. Výsledkem práce je systém, který automaticky zaměřuje anténu na sledovaný cíl. Tento systém se používá především pro zvýšení dosahu komunikačního kanálu.
UAV tracking system
Keywords: Bezpilotní zařízení; sledování; rádio; GPS; Pixhawk; Unmanned Aerial Vehicle; tracking; radio; GPS; Pixhawk