Vyhodnocení výsledků veterinárních kontrol v oblasti hygieny potravin - Marková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Nad zdravotní nezávadností je vykonáván veterinární hygienický dozor ve všech fázích výrobního procesu, od získávání surovin až po prodej živočišných produktů. Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit výsledky kontrol prováděných Státní veterinární správou České republiky (SVS ČR) v rámci monitoringu cizorodých látek a výsledky hygienických kontrol potravinářských provozoven se zaměřením na mlékárenský sektor. Pravidelné provádění kontrol bylo pravděpodobně příčinou zjištěného stále se snižujícího výskytu pozitivních nálezů u vzorků vyšetřovaných na cizorodé látky. Při vyhodnocení veterinárně-hygienických kontrol prováděných SVS ČR bylo zjištěno, že mlékárenský sektor vykazuje v porovnání s jinými subjekty zabývajícími se živočišnými komoditami příznivější výsledky.
Evaluation of veterinary inspection in food safety
Keywords: cizorodé látky; kontroly; hygiena; Státní veterinární správa ČR; foreign substances; inspections; hygiene; State Veterinary Administration of the Czech Republic