Iracionalita v nákupním chování - Hermanová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce s názvem "Iracionalita v nákupním chování" bylo zrealizovat několik experimentů zaměřených na potvrzení iracionality v rámci nákupního chování a následně provést mezikulturní srovnání. Aby mohlo dojít ke komparaci výsledků, byly vybrány experimenty, které již provedl Dan Ariely s americkými studenty. V průběhu práce byly postupně vyhodnocovány předem stanovené hypotézy.
Irrationality in purchasing behaviour
Keywords: experiment; iracionalita; nákupní chování; spotřební chování; experiment; irrationality; purchasing behavior; consumer behavior