Vývoj šikany a zkušenosti dětí se šikanou v letech 2011-2014 mezi žáky 5., 6. a 8. tříd ZŠ J. K. Tyla Písek - Škávová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce pojednává o šikaně a jejích významech, o dětské oběti šikany školákovi, o agresorovi, o třídním publiku a třídním učiteli. Dále se zabývá následky šikany a řeší její prevenci i s pomocí etiky. Zároveň zkoumá postoje žáků ve třech třídách základní školy J. K. Tyla v Písku tři roky výzkumu.
The development of bullying and children's experiences with bullying in years 2011-2014 between pupils of 5th, 6th and 8th grades at the primary school J. K. Tyl in Písek
Keywords: šikana; oběť; agresor; prevence; řešení; výchova; pedagog; bully; victim; aggressor; prevention; solutions; education; educator