Zpracování výsledků zaměření historického stavebního objektu - Šíma, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2011)
Náplní této bakalářské práce je prostorové zaměření historického objektu. Vybraným objektem je kaple sv. Vojtěcha na Husově třídě v Českých Budějovicích. V první části této práce je popsána historie objektu, přípravné práce pro zaměření objektu (rekognoskace terénu, volba měřičské sítě) a následně jsou rozepsány použité geodetické metody. V druhé části je popsán postup tvorby 3D modelu. Zde jsou rozepsány metody, použité softwary pro tvorbu 3D modelu a jeho následné využití.
The spatial surveyedof the historic object
Keywords: zaměření historického objektu; 3D model budovy; MicroStation; Sketech Up; surveyed historical object; 3D model building; MicroStation; SketchUp