Analýza intenzity cestovního ruchu na Strakonicku - Brůžková, Edita (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce analyzuje intenzitu cestovního ruchu na Strakonicku a potenciál pro další rozvoj. Analýza byla provedena jednak pomocí počítačového softwaru ArcGIS a jednak pomocí osobního dotazování návštěvníků Strakonic. Na základě výsledků obou těchto analýz byla navržena řešení, jak zvýšit atraktivitu sledovaného regionu.
Analysis of tourism intensity in Strakonice
Keywords: Strakonice; potenciál cestovního ruchu; prostorová analýza dat; geografický informační systém; dotaznkové šetření; Strakonice; tourism potential; spatial data analysis; geographic information system; survey