Dynamika přenosu Borrelia burgdorferi sensu stricto z klíštěte Ixodes ricinus na hostitele. - Páleníková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo prozkoumat dynamiku a průběh přenosu Borrelia burgdorferi sensu stricto z klíštěte Ixodes ricinus na hostitele během sání. Zkoumali jsme infekci Bbss v myších tkáních ze pěti časových intervalů. Dále jsme zkoumali přítomnost Bbss v Ixodes ricinus před a během sání krve.
Dynamics of Borrelia burgdorferi sensu stricto transmission from the tick Ixodes ricinus to the host.
Keywords: Borelie; klíště; Borrelia; Ixodes ricinus