Tvorba a interpretace koláží matek na mateřské a rodičovské dovolené - Dostálová, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá prožíváním mateřství žen na mateřské a rodičovské dovolené. Teoretická část pojednává o mateřství v životě ženy, jeho různých aspektech a souvislostech. Praktická část se věnuje interpretaci tematických koláží zpracovaných matkami na mateřské a rodičovské dovolené. Cílem práce je porovnání prožívání mateřství prostřednictvím tematických koláží a jejich verbálního sdělení autorek.
The creation and interpretation of collages made by mothers on maternity and parental leave
Keywords: mateřství; mateřská dovolená; rodičovská dovolená; koláž; motherhood; maternity leave; parental leave; collage