Role genu Socs3 v preimplantačním vývoji myších embryí - Tománková, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Gen Socs3 je důležitý pro postimplantační vývoj myších embryí, ale jeho účinek na preimplantační vývoj není znám. Cílem této studie bylo zjistit vliv genu Socs3 na preimplantační vývoj myších embryí, konkrétně na proliferaci v časovém bodě E3.5, tedy v době segregace buněčných linií trofoectodermu a vnitřní masy buněk.
The role of the Socs3 gene in preimplantation development of mouse embryos
Keywords: myší embrya; preimplantační vývoj; Socs3; pSTAT3; trofoektoderm; vnitřní masa buněk; imunofluorescenční barvení; downregulace; delece; mikroinjikace; genotyping; in vitro transkripce; ligace; bakteriální transformace; mouse embryos; preimplantation development; Socs3; pSTAT3; trofoectoderm; inner cell mass; immunofluorescence staining; downregulation; deletion; microinjection; genotyping; in vitro transcription; ligation; bacterial transformation