Využití systému PASCO v alternativních typech výuky - Martínek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou dvou alternativních přístupů ke vzdělávání - začít spolu, Daltonská škola, dále se zmiňuje o badatelsky orientované výuce a v souvislosti s ní o PASCO měřícím zařízení. Srovnává metody klasické výuky a bádání, stanovuje jejich pro a proti. Praktická část nabízí 15 praktických úloh měření s PASCEm.
Using Pasco in Alternative Types of Teaching
Keywords: alternativní výuka; Začít spolu; Daltonské principy; badatelsky orientovaná výuka; Pasco; fyzikální měření; alternative teaching; Step by Step; Dalton principles; research-oriented teaching; Pasco; physical measurements