Kvantifikace zásoby dusíku v půdě v závislosti na typu lesa - Stupková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce Kvantifikace zásoby dusíku v půdě v závislosti na typu lesa je otestovat a upřesnit metodiku pro stanovení obsahu dusíku a poměru C/N v lesních půdách. Tato práce probíhá v rámci projektu CzechTerra - Adaptace uhlíkových deponií v krajině v kontextu globální změny, pod pracovním segmentem 3 - Rozvoj dynamické observační sítě poskytující informace o stavu, vývoji ekosystémů a využití krajiny, na kterém pracuje IFER - Ústav pro výzkum lesních ekosystémů, s.r.o. Výstup tohoto projektu bude sloužit jako zdroj informací pro vyhodnocování stavu a vývoje terestrických ekosystémů a celkové využívání krajiny.
Quantifying nitrogen stocks in soil, in relation to forest type