Porovnání stavu travních porostů a víceletých pícnin v konvenčním a ekologickém systému hospodaření ve zvoleném zemědělském podniku - Jana, Václav (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na porovnání porostů víceletých pícnin a trvalých travních porostů v ekologickém a konvenčním zemědělství a systému jejich obhospodařování. První kapitoly jsou věnovány stručnému popisu obou typů zemědělství a jejich odlišnostem a specifikům. V další části jsou popsány ekologický, hospodářský a ekonomický systémy hospodaření ve zvolených podnicích. Na závěr jsou navržena shrnutí nejdůležitějších poznatků pro další využití či optimalizaci pěstování porostů víceletých pícnin a trvalých trávních porostů v konvenčním a ekologickém zemědělství na základě literárních údajů a vlastního sledování víceletých pícnin a TTP.
The comparison of state of permanent grasslands and perennial crops in convention and ecological system of farming in select farm
Keywords: Ekologické zemědělství; konvenční zemědělství; víceleté pícniny; trvalé travní porosty; optimalizace obhospodařování; Organicfarming; conventionalagriculture; perennialfoddercrops; permanent grasslands; optimalisation of management