Pokrokové metody dělení materiálů se zaměřením na laser, vodní paprsek, elektroerosivní řezání drátem a hloubení - Janová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
V úvodní části práce je provedena teoretická rešerše pokrokových metod dělení materiálů. Zvolenými metodami jsou laser, vodní paprsek a elektroerozivní řezání a hloubení drátem. Popsána je historie, princip dělení a klasifikace. V praktické části jsou tyto metody rozebrány podrobněji s důrazem na jejich využití v praxi. Text je doplněn názornými ukázkami výrobků. Závěr práce je zaměřen na komparaci popisovaných metod. Celkově je práce pojatá jako metodický text použitelný ve výuce daného tématu.
Advanced methods of material division focusing on laser, water jet, electroerosive wire cutting and drilling
Keywords: dělení materiálu; laser; vodní paprsek; elektroerozivní obrábění; elektroerozivní řezání; elektroerozivní hloubení; material cutting; laser; water jet; electro-erosive machining; electroerosion cutting; erosion dredging