Bioinformatická analýza pohlavních chromozomů Lycorea halia (Lepidoptera, Danainae) - Hronek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce uvádí de novo assembly genomu samce Lycorea Halia a identifikaci jeho pohlavně vázaných sekvencí pomocí analýzy hloubky čtení.
Bioinformatic analysis of sex chromosomes of Lycorea halia (Lepidoptera, Danainae)
Keywords: pohlavní chromozomy; analýza hloubky čtení; bioinformatika; chromozomální fúze; de novo assembly; neo pohlavní chromozomy; motýli; Lycorea halia; sex chromosomes; coverage analysis; bioinformatics; chromosomal fusions; de novo assembly; neo sex chromosomes; butterflies; Lycorea halia