Komparace základních charakteristik (výnosu, rizika, stupně efektivity trhu) akciových trhů v USA a v Jihovýchodní Asii - Tranová, Trang Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce je v první řadě porovnání výnosnosti a rizikovosti akcií na burze cenných papírů mezi USA a Jihovýchodní Asií. Dalším cílem práce je (pomocí testování efektivity trhu) určení stupně jeho efektivnosti a k výsledné efektivitě přiřadit nejvhodnější model investiční strategie.
Comparison of basic characteristics (the rate of return, the risks, the degree of market efficiency) of stock markets in the USA and Southeast Asia.
Keywords: analýza; efektivnost trhu; investiční strategie; koeficient alfa; beta; riziko; výnosnost.; analysis; efficiency; investment strategy; coefficient alfa; coefficient beta; risk; the rate of return on investments.