Vyhodnocení obchodních strategií na komoditních trzích - Palamarčuk, Igor (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vyhodnocení obchodních strategií při obchodování na komoditních trzích. Ke splnění cílů této práce byly zvoleny technické indikátory z řad oscilátorů a to Stochastický oscilátor, RSI a ukazatel CCI. Tyto indikátory byly aplikovány při obchodování na tři vybrané obilné komodity, rýži, kukuřici a pšenici. Následně byla vyhodnocena aplikace uvedených indikátorů na zvolené komodity.
Evaluation of business strategies in commodity markets
Keywords: Komodity; finanční trh; burza; regulace; technická analýza; Dowova teorie; Fibonacci; Elliottovy vlny; grafické formace; výnos; riziko; Commodities; financial markets; stock exchange; regulation; technical analysis; Dow theory; Fibonacci; Elliott waves; graphic formations; revenue; risk