Systém na testování výkonnosti virtualizační technologie superpočítače CMU - Plch, Luboš (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce pojednává o systému, který dokáže na reálné fyzické infrastruktuře superpočítače vytvořit infrastrukturu virtuálních počítačů a tuto virtuální infrastrukturu následně vzdáleně řídit z jednoho centrálního bodu.
System for testing performance of virtualization technology supercomputer CMU