Návrh managementu břehových porostů u vybraných vodních toků - Štěpán, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá shromažďováním základních informací a dat o břehových porostech drobného vodního toku Rosička prostřednictvím terénních pochůzek a následné inventarizace. V teoretické části jsem nastínil téma vodních toků a jejich úprav, revitalizace a jejich řešení. Dále jsem se zaměřil na vegetační doprovod toků a jejich typologii. Podrobněji jsem popsal břehové a doprovodné porosty, zaměřil se na jejich funkce, zakládání a péči o ně. Ve výsledkové části diplomové práce jsou zahrnuty údaje z provedeného terénního průzkumu. Je zde uveden současný stav druhové skladby a zdravotní stav břehových porostů.
Proposal of bank vegetation management at the selected streams.
Keywords: břehové porosty; vodní tok Rosička; charakteristika toku; druhové složení; riparian vegetation; water flow Rosička; flow characteristics; species structure