Rozklad jako řádný opravný prostředek ve správním řízení - Měchurová, Karla (Jihočeská univerzita, 2019)
Převážná část práce se věnuje institutu rozkladu patřícímu mezi opravné prostředky s vlastními specifiky. Pomocí rozebíraného institutu se lze bránit proti rozhodnutí ústředního správního úřadu, ministra nebo vedoucího jiného ústředního správního úřadu vydanému v první instanci. Účelem sepsání této bakalářské práce je identifikovat prostředek rozkladu v souvislostech se zbylými opravnými prostředky a zakomponovat jej do procesu správního řízení nejen na pozadí současného platného právního systému, nýbrž i v kontextu s veřejnou správou a změnami provedenými v rámci územní reformy. V textu je též zakomponován rozbor Úřadu pro ochranu osobních údajů a představení jeho současné předsedkyně. Vedle analýzy platného práva zde zároveň prezentuji návrhy de lege ferenda.
Decomposition as a regular remedy in administrative proceedings
Keywords: veřejná správa; správní právo; opravné prostředky; správní řízení; rozklad; Úřad pro ochranu osobních údajů; public administration; administrative law; remedies; administrative proceedings; remonstrance; Office for Personal Data Protection