Uplatnění biopotravin ve školních jídelnách: základní školy (České Budějovice) - Rusfelová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
V literární rešerši jsou vymezeny základní pojmy z oblasti ekologického zemědělství a výroby biopotravin, legislativy týkající se biopotravin a ekologického zemědělství. Je vymezen právní rámec fungování školních jídelen a celková problematika stravování žáků základních škol. Pozornost je věnována také projektům orientovaným na biopotraviny ve školním zařízení a vzdělávání dětí v oblasti ekologického zemědělství. Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat zájem vedení škol a rodičů žáků o zavedení biopotravin do jídelníčků školních jídelen. Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na základní školy a k nim patřící školní jídelny, které leží na území statutárního města České Budějovice a v jeho blízkém okolí.
Use of bio-food in school canteens: primary schools in České Budějovice
Keywords: Ekologické zemědělství; bioprodukt; biopotravina; pesticidy; GMO; bioprodukce živočišného původu; bioprodukce rostlinného původu; školní stravování; spotřební koš; bioprojekty; "Biopotraviny do škol"; Organic agriculture; organic product; organic food; pesticides; GMOs; organic products of animal origin; organic products of plant origin; school meals; consumption basket; "Organic food in schools