Analýza vnějšího prostředí pro vybraný podnik - Fejtová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce je analýza vnějšího prostředí vybraného podniku na dvou trzích za pomoci vybraných analýz strategického řízení a dotazníkového šetření a návrh strategie pro zvýšení konkurenceschopnosti podniku. Metodika: Vymezit základní pojmy související s makroprostředím podniku. Definovat jednotlivé analýzy využívané pro vnější prostředí. Popsat podnik jako celek, aplikovat jednotlivé analýzy strategického řízení na vybraný podnik. Provést analýzu konkurenčních společností. Zjistit využívání stravenek respondenty v České republice a ve Francii. Zhodnotit pozici podniku na základě výsledků z dotazníků a analýz. Navrhnout strategie pro zvýšení konkurenceschopnosti vybraného podniku.
Analysis of the external environment for a selected company
Keywords: analýza vnějšího prostředí; PEST Analýza; Porterův model 5 sil; Analýza konkurence; Analýza životního cyklu; stravenky; trh stravenek; Francie; analyses of strategic management; external environment; PEST Analysis; Porter's five forces model; Competitive Analysis; Industry Life Cycle; luncheon voucher; luncheon voucher´s marketplace; France