Zkušenosti pedagogů a rodičů se zařazením dvouletých dětí do mateřské školy - Hanusová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce zpracovává problematiku zařazování dvouletých dětí do mateřských škol. První část se zabývá historií, formami a organizací vzdělávání dětí raného věku. Vývojová charakteristika dítěte do tří let a osobnost předškolního pedagoga je obsahem dalších kapitol. Součástí práce je rozbor dokumentů, které se zabývají náplní práce pedagogických i nepedagogických pracovníků. V empirické části jsou pomocí výzkumných nástrojů zjišťovány osobní zkušenosti pedagogů a rodičů se zařazováním dvouletých dětí do mateřských škol.
The experience of teachers and parents with the inclusion of two-year-old children in kindergarten
Keywords: dvouleté dítě; mateřská škola; předškolní vzdělávání; vzdělávání dětí do tří let; two year old child; a kindergarten; preschool education; children under three