Výchova a vzdělávání vietnamských dětí na českých školách - Táchová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá nejčastějšími problémy výchovy a vzdělávání vietnamských dětí na českých školách. V první kapitole je popsána historie česko-vietnamských vztahů a život vietnamské minority na území České republiky spojený také s tradičními vietnamskými oslavami a zvyky. Druhá kapitola porovnává český a vietnamský školský systém a popisuje nejvýznamnější problémy při výchově a vzdělávání vietnamských žáků a studentů na českých školách.
Upbringing and education Vietnamese children in Czech school
Keywords: vietnamské děti; výchova; vzdělávání; vietnamská minorita; vietnamese children; education; upbringig; vietnamese minority