Integrace matek a jejich dětí do společnosti po odchodu z Domova pro matky s dětmi v Českém Krumlově - Zahradníková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce bylo analyzovat, jakou stopu zanechal Domov pro a matky s dětmi v procesu sociální integrace do společnosti u matek a jejich dětí po odchodu z Domova pro matky s dětmi v Českém Krumlově. Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je popisována rodina, její funkce a typy, poruchy rodiny. Je vymezen pohled na neúplnou rodinu a problémy s tím spojené. Další kapitola je věnována azylovým domům, zejména pak představení Domova pro matky s dětmi v Českém Krumlově. Praktickou část tvoří kvantitativní výzkum. K zjištění výzkumu byly použity informace z evidence dat vedených v Domově pro matky s dětmi za období let 2004-2013.
The intergration of the mothers and their children into the community after leaving The home for mothers with children in Český Krumlov
Keywords: rodina; funkce; typy a poruchy rodiny; osamělé rodičovství; azylové domy; integrace; matky s dětmi; family; family function; types and defects; problems of nowaday family; integration; mothers with their children