Infekce močových cest komunitními a nozokomiálními kmeny - Rafajová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá infekcí močových cest, obsahuje informace o patogenech, způsobech jejich průkazu a možnostech léčby. Součástí práce je sledování zastoupení druhů patogenů vyvolávajících močovou infekci v komunitě a v nemocnici (i u nozokomiálních nákaz) a sledování rezistence k pěti nějčastěji podávaným antibiotikům u druhů Escherichie coli, Klebsielly pneumoniae a Protea mirabilis.
Urinary tract infections by community and nosocomial strains
Keywords: infekce močových cest; nozokomiální nákaza; antibiotikum; rezistence; bakteriologické vyšetření moče; urinary tract infection; hospital infection; antibiotic; resistence; bacteriologic examination of urine