Sukcese vodní a mokřadní vegetace na pískovnách - Müllerová, Anna (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce bylo popsat procesy sukcese vodní a mokřadní vegetace na pískovnách. Během práce byly zaznamenávány fytocenologické snímky různě starých stádií sukcese v pískovnách na území CHKO Třeboňsko. Navíc byly zaznamenávány různé velikosti fytocenologických snímků, které byly následně analyzovány za účelem určení nejvhodnější velikosti snímku k věrohodnému zachycení sukcesních změn.
Succession of aquatic and wetland vegetation in abandoned sandpits.
Keywords: sukcese; mokřad; vodní; vegetace; fytocenologie; pískovna; succession; wetland; aquatic; vegetation; phytocenology; sandpit