Historický vývoj psacího písma - Slavíková, Radka (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce na téma Historický vývoj psacího písma je rozdělena na teoretickou a praktickou část s přílohami. V teoretické části podává ucelený přehled o vývoji písma od počátků latinky po současnost v Čechách i ve světě. Je zkoumáno i to, co latince bezprostředně předcházelo. V práci jsou analyzovány historické metody psaní a také vědecké základy písma. Práce charakterizuje současné pojetí vyučování psacího písma, zabývá se i návrhem nového školního psacího písma. Praktická část je doložena přílohovým materiálem. Najdeme zde ukázky současného i nového školního psacího písma.
The History of Type Development