Brownfields - komparace venkovských oblastí regionů Děčínska a Ústí nad Labem - Hasalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Problematika objektů typu brownfields se netýká pouze velkých a průmyslových měst, ale v dnešní době je problémem také malých sídel venkovských oblastí. I zde se vyskytují opuštěné a chátrající zemědělské areály, statky a podobná stavení, což je důsledkem snižujícího se zastoupení pracovníků v primárním sektoru, zvyšujícím se zájmem o sektor služeb nebo zvyšujícím se zahraničním importem zemědělských produktů. Opuštěné stavby vytvářejí negativní estetický vzhled krajiny a narušují kvalitu života obyvatelům v blízkém okolí.
Brownfields - comparison of rural areas in the regions of Děčín and Ústí nad Labem
Keywords: Brownfields; venkovské oblasti; komparace; regiony; Děčín; Ústí nad Labem.; Brownfields; rural areas; comparison; regions; Děčín; Ústí nad Labem.