Udržitelnosti projektů spolufinancovaných Evropskou unií - Kristková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá udržitelností projektů spolufinancovaných Evropskou unií. V literárním přehledu kromě tohoto termínu popsána také regionální politika České republiky a společné regionální politiky Evropské unie a jiné způsoby podpory. Také je zde část věnovaná Regionálnímu operačnímu programu NUTS II Jihozápad, žádostem o dotace z tohoto programu a kontrolám spojenými s udržitelností projektu. Praktická část je zaměřena na konkrétní projekt s názvem Rekonstrukce místních komunikací - Dražice. Projekt byl realizován díky podpoře z Evropské unie a tak, jako mnoho jiných, by bez této dotace nemohl být uskutečněn. Kromě vlastní rekonstrukce přinesl projekt i další výhody, které jsou v této práci popsány.
Durability of projects co-financed by the European Union
Keywords: udržitelnost projektu; monitorovací zprávy; monitorovací ukazatele; Regionální rada soudržnosti regionu; ROP NUTS II Jihozápad; durability of the project; monitoring reports; monitoring indicators; Regional Council of regional cohesion; ROP NUTS II Southwest