Výchova dítěte v problémové rodině - Jílková, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se věnuje tématu "Výchova dítěte v problémové rodině" a je zaměřena na druhy problémů v jednotlivých rodinách. Cílem bakalářské práce je zjištění daných problémů, jejich příčin, dopady na výchovu dětí, jak svoji situaci zvládají a jaká pomoc je jim nabízena. Teoretická část je věnována vymezení základního pojmu rodina, její funkce a definování druhů problémů. Praktická část se skládá z kvalitativního výzkumného šetření, jež byl veden na pozadí polostrukturovaného rozhovoru a rozpracován do podoby výpovědí jednotlivých respondentů.
Raising children in problematic families
Keywords: rodina; problém; funkce; výchova a pomoc.; family; problem; function; raising and help