Hodnocení sklízecích mlátiček NEW HOLLAND s odlišným provedením hlavních funkčních částí - Zdražil, Daniel (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá sklizní obilovin, kde nejdůležitější článek tvoří sklízecí mlátičky. Dále je v práci popsán význam obilovin, historie sklízecích mlátiček a jejich rozdělení. V bakalářské práci je rozebrán rozdíl činnosti, výkonnosti a kvality práce u sklízecích mlátiček stejné značky s rozdílným mlátícím ústrojím. Porovnání je prováděno na stejných pozemcích při sklizni pšenice ozimé a řepky olejné.
Rating combines NEW HOLLAND with a different construction of the main functional parts
Keywords: sklízecí mlátička; výkonnost; mlátící ústrojí; čistící ústrojí; spotřeba paliva; vlhkost; combine harvester; efficiency; threshing device; cleaning device; fuel consumption; humidity