Vytváření multiplatformních aplikací prostřednictvím Uno Platform - Kutil, Dominik (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce je zmapovat aktuální situaci v oblasti tvorby multiplatformních aplikací, stručně popsat dostupné systémy a technologie a především představit v této oblasti poměrně nový framework, a to Uno Platform. Autor vytvoří tutoriál - uživatelsky srozumitelnou a názornou příručku, v níž na jednoduchých příkladech postupně objasní základní principy vytváření aplikací mobilních resp. webových. Funkcionalita příkladů (triviálních aplikací) bude otestována na platformách iOS, Android a na webu (ve vybraných prohlížečích), autor též porovná případné rozdíly v zobrazování na jednotlivých platformách. Součástí práce bude vlastní souvislý příklad (aplikace), na kterém budou předvedeny základní funkce frameworku Uno Platform. Práce by mohla sloužit jako studijní materiál pro práci s frameworkem Uno Platform - půjde o unikátní příručku, která momentálně v ČR chybí.
Building Cross-Platform Applications via Uno Platform
Keywords: Uno Platform; C#; XAML; UWP; WASM; Windows; iOS; Android; macOS; Uno Platform; C#; XAML; UWP; WASM; Windows; iOS; Android; macOS