Problematika stanovení počtu trombocytů a substituční léčba trombocytopenie - Chytilová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2007)
Trombocytopenii můžeme definovat jako snížení počtu krevních destiček pod dolní hranici normy, 150 giga/l. Při rutinním stanovení počtu trombocytů automatickými hematologickými analyzátory se jedná o poměrně častý nález. Před zahájením dalších vyšetření je nutné vyloučit případnou pseudotrombocytopenii.
Platelets counting and substitution therapy
Keywords: trombocyty; trombocytopenie; automatický hematologický analyzátor; pseudotrombocytopenie; substituční léčba; platelets; thrombocytopenia; automated blood counting; pseudothrombocytopenia; substitution therapy