Konflikty při využívání vodní nádrže Orlík rekreačními aktivitami - Róková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem diplomové práce bylo vypracování návrhu projektu, který bude řešit současné konflikty při rekreačním využívání vodní nádrže Orlík. Jak bylo zjištěno na základě výsledků předcházející bakalářské práce (dotazníkové šetření a situační analýza), řízených rozhovorů, PEST a SWOT analýzy, existuje zde řada konfliktních míst. Na základě zjištěného stavu oblasti byly zformulovány strategické cíle, opatření a následně plán rozvoje cestovního ruchu. Ten poskytuje přehled navrhovaných řešení, jež by měla přispět ke koordinovanému rozvoji cestovního ruchu v oblasti. Dále byl zpracován konkrétní projekt (rekonstrukce kempu), který se věnuje jednomu z největších problémů v oblasti, a to nekvalitním službám a infrastruktuře cestovního ruchu.
Conflicts among recreational uses of the dam Orlík
Keywords: vodní nádrž Orlík; SWOT analýza; PEST analýza; strategické cíle; opatření; plán rozvoje cestovního ruchu; projekt; the dam Orlík; SWOT analysis; STEP analysis; strategic targets; measures; tourism development plan; project