Návrh ochrany biotopu bělořita plavého (Oenanthe isabellina) a bělořita šedého (Oenanhte oenanthe) na jižním Altaji - Dufek, Luboš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá vytvořením habitatového modelu bělořita plavého a bělořita šedého na jižním Altaji a návrhem jeho ochrany. Bělořiti totiž patří mezi nejvíce ubývající ptačí druhy a nevztahuje se na ně žádná zvláštní ochrana.
A proposal for the protection of habitat of Isabelline Wheathear (Oenanthe isabellina) and Northern Wheatear (Oenanthe oenanthe) in the south of Altai
Keywords: bělořit plavý; bělořit šedý; Altaj; Isabelline Wheatear; Northern Wheatear; Altai