Možnosti získávání finančních prostředků pro aktivity vybrané obce - Chmelařová, Renata (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na jihomoravskou obec Rozkoš. Je složena ze dvou částí, a to z části teoretické a části praktické. V teoretické části jsou vymezeny základní teoretické pojmy týkající se hlavně obcí a dotací. Praktická část přibližuje obec Rozkoš a její specifické charakteristiky. Pomocí analýzy slabých a silných stránek jsou určeny možnosti dalšího rozvoje obce. Dále jsou zde hledány možnosti financování budoucích aktivit. V závěru práce jsou nalezeny způsoby financování rozvoje obce Rozkoš.
The possibilities of gaining financial assets for activities of chosen municipality
Keywords: obec Rozkoš; obec; dotace; Evropská unie; rozpočet; státní rozpočet; dobrovolný svazek obcí; analýza; fondy; Živé pomezí Krumlovsko {--} Jevišovicko; municipality Rozkoš; municipality; funding; European Union; budget; state budget; voluntary association of municipalities; analysis; funds; živé pomezí Krumlovsko {--} Jevišovicko (civil society organisation)