Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku - Křistková, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé bakalářské práce bylo analyzovat a zhodnotit současnou úroveň motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku a navrhnout případné změny. Práce obsahuje teoretické poznatky z oblasti motivace a stimulace, informace o vybraném podniku a náhled zaměstnanců na situaci, který jsem získala prostřednictvím dotazníkového šetření. Na základě výsledků dotazníkového šetření lze konstatovat, že zaměstnanci v podniku jsou dobře motivováni a spokojeni, i když jsou určité věci, které by změnili. Dříve byla hlavním způsobem motivace mzda, dnes si ale společnosti uvědomují, že je třeba využívat i jiné výhody jako je například kvalitní sociální program. Protože se právě pracovníci významně podílí na úspěchu a výsledcích podniku, neměla by společnost jejich motivaci podceňovat. Nespokojenost zaměstnanců může způsobit zhoršení kvality práce nebo špatné vztahy jak na pracovišti tak mezi zaměstnancem a klientem. Společnosti si tak velmi dobře uvědomují, že investice vložená do zaměstnanců se jim mnohokrát vrátí.
Motivation and stimulation of employees in selected company
Keywords: motivace; stimulace; pracovníci; mzda; sociální program; motivation; stimulation; employees; salary; social program