Rozvod a rodina po rozvodu - Fojtlová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Předložená bakalářská práce je teoretická. Tvoří ji tři kapitoly. První kapitola vysvětluje základní pojmy týkající se rozvodu a historické i současné právní souvislosti. Tématem druhé kapitoly jsou situace a změny v životě rozvedené ženy, úskalí, kterým musí čelit a možnosti, jakými se s nimi vyrovnává. Třetí kapitola je věnována postavení ženy na trhu práce, feminizaci chudoby a možným diskriminačním tendencím ze strany zaměstnavatele.
Divorce and family constellation after divorce
Keywords: rozvod; matka samoživitelka; postavení ve společnosti; feminizace chudoby; divorce; single mother; position in society; feminisation of poverty