Významné body v trojúhelníku - Červenková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce Významné body v trojúhelníku shrnuje základní body trojúhelníku a jejich vlastnosti. O těchto bodech se žáci učí již na základních a středních školách. V trojúhelníku se nachází mnohem více zajímavých bodů, které nejsou součástí učiva ani na vysokých školách. U vybraných bodů se snažím zkoumat jejich vlastnosti a souvislosti mezi nimi. Mezi tyto významné body a vztahy v trojúhelníku patří například Fermatův bod, kružnice devíti bodů, Eulerova přímka, nebo Napoleonův trojúhelník. Cílem této práce je seznámení čtenáře s těmito body trojúhelníku a jejich vlastnostmi. U většiny vlastností jsou popsány jejich důkazy. Součástí jsou také obrázky vytvořené v geometrickém programu GeoGebra, které pomáhají čtenáři porozumět dané problematice.
Significant points in a triangle