Užívání návykových látek studenty prezenční formy studia na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity - Mužík, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce představuje výsledky výzkumu užívání tabákových výrobků, alkoholu a drog studenty prezenční formy studia Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity. Cílem práce bylo zjistit, zda studenti ZSF JČU užívají návykové látky, v jaké formě, s jakou četností, s jakými negativními důsledky, jaká je prevalence užití návykových látek, v jakém období studia se látky užívají více apod. Práce zjišťovala i některé přidružené jevy. Tyto poznatky zajistil kvantitativní výzkum zahrnující 109 respondentů. Byla použita metoda dotazování, celý výzkum byl anonymní.
Drug Use among Full-Time Students at the Faculty of Health and Social Studies of the University of South Bohemia
Keywords: návyková látka; prevalence; užívání; Zdravotně sociální fakulta; studenti; addictive substance; prevalence; usage; Faculty of Health and Social Studies; students