Neochota uživatelů návykových látek využívat služeb Kontaktního centra na malém městě - Gruberová, Eva (Jihočeská univerzita, 2020)
Kontaktní centra na malých městech obecně zaznamenávají rozdíl mezi počtem uživatelů návykových látek, kteří využívají jejich služby, a odhadovaným počtem klientů v návaznosti na velikost lokální drogové scény. Tato diplomová práce si pokládá otázku, jaké jsou důvody, které odrazují lidi užívající návykové látky od využívání služeb Kontaktního centra na malém městě. V teoretické části práce jsou vymezeny základní pojmy z oblasti závislosti pro uvedení do dané problematiky. Zastavujeme se u základních metod práce s uživateli návykových látek. Podrobněji se pak zabýváme jednotlivými nízkoprahovými programy, které v rámci České republiky fungují a těchto metod práce využívají.
The unwillingness of addictive substances users to use the Contact center services in a small town
Keywords: Harm Reduction; malé město; návyková látka; nízkoprahové programy; Kontaktní centrum; uživatel drog; Harm Reduction; small town; addictive substance; low-threshold program; Contact center; drug user