Hodnocení harvestorové technologie - Kočí, David (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se bude zabývat porovnáním strojů pro kácení dřevin, u dvou soukromých podnikatelů se stejným výrobním zaměřením ale různými stroji. Hlavní porovnání bude spočívat ve výkonnosti, spotřebě pohonných hmot a finančních nákladech jednotlivých pracovních operací na předem určeném území. Všechny tyto informace budou přepočteny na roční pracovní výkon daných strojů.
Evaluation of harvester technology
Keywords: motorová pila; harvestor; výkonnost; spotřeba; náklady; dřeviny; chainsaw; harvester; efficiency; consumption; costs; woody plants