Využití pokusu u předškolních dětí v environmentální výchově - Gálová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce Využití pokusu u předškolních dětí v environmentální výchově se zabývá problematikou pokusu v mateřských školách. Formou literární rešerše zpracovává informace o této metodě, stanovuje postupy pro naplánování pokusu a soubor opatření pro provádění pokusů. Tato práce také obsahuje seznam pokusů vhodných pro děti předškolního věku a návrhy pracovních listů pro každý z pokusů.
The Use of Experimentation among Preschool Children in Environmental Education
Keywords: environmentální výchova; preprimární vzdělávání; pokusy; environmental education; pre-school education; experimentations