Možnosti pregraduální přípravy učitelů 1. stupně ZŠ v oblasti zvládání kázeňských problémů žáků - Šťávová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá vysokoškolskou přípravou studentů oboru Učitelství pro 1. stupeň ZŠ v oblasti zvládání kázeňských problémů žáků. Jejím cílem je analyzovat současný stav výuky v této oblasti, zjistit pohled studentů na jejich přípravu a prostřednictvím návrhů řešení dané problematiky stanovit možnosti, jak aktuální situaci v rámci výuky zlepšit a pregraduální přípravu budoucích učitelů zefektivnit. Tato práce je součástí projektu GAJU 154/2016/S "Připravenost studentů a čerstvých absolventů PF JU na řešení výchovných problémů žáků".
Possibilities of undergraduate preparation of primary schoul teachers in the field of managing discipline problems of pupils
Keywords: pregraduální příprava; učitelství pro 1. stupeň ZŠ; kázeň; kázeňské problémy; nekázeň; začínající učitel; pre-graduate preparation; teacher training for primary schools; discipline; disciplinary problems; indiscipline; beginning teacher