Zjištění a vyčíslení nákladů na výrobu sena v jednotlivých alternativních uspořádáních technologických linek. - Švarc, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá ekonomickým zhodnocením výroby sena. Jsou popsány metody a podmínky měření spotřeby PHM energetických prostředků a pracovních souprav a potřeby času k provedení jednotlivých technologických operací sklizně. Naměřených hodnot bylo použito ke stanovení celkových přímých nákladů na výrobu sena. Dále je popsán použitý technologický postup sklizně sena a složení technologických linek. Součástí práce je také rozbor využití ploch trvalých travních porostů a jejich charakteristika.
The location and exppressing in number costs on production of hay in single alternate of ordering technological line
Keywords: výroba sena; trvalé travní porosty; ekonomika; LFA oblast; production of hey; economy; LFA area; perennial grass stands