Užití didaktické techniky ve výuce elektroniky - Štěpánek, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá popisem a využitím moderních didaktických prostředků ve výuce a praktickou aplikací výukového systému eFront. Teoretická část hodnotí výukové metody vhodné pro výuku elektroniky, zabývá se rozdělením didaktických prostředků a popisuje nejpoužívanější z nich ? dataprojektor, vizualizér a interaktivní tabuli. Praktická část se zabývá využitím vybraných výukových metod ve výuce jednotlivých odborných elektrotechnických předmětů a popisuje praktické použití systému eFront ve výuce. Zabývá se možnostmi tvorby testů a kvizů jinými programy a v závěru popisuje přípravu na výuku realizovaných pomocí webových stránek.
Implementation of didactic techniques in teaching of electronics
Keywords: didaktická technika; didaktické prostředky; výukové metody; výukový systém; e-learning; eFront; počítačem podporovaná výuka; didactic techniques; didactic means; teaching methods; educational system; e-learning; eFront; computer aided education