Hudební činnosti ve věkově heterogenní třídě mateřské školy - Kázecká, Eliška (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce má za cíl hledat možnosti, jak realizovat hudební činnosti ve věkově heterogenní třídě běžné mateřské školy, aby k nim děti získávaly pozitivní vztah a zároveň se rozvíjely jejich hudební schopnosti. Teoretická část se nejprve věnuje charakteristice současného předškolního vzdělávání a specifikům věkově heterogenních tříd mateřské školy, poté hudebním činnostem v předškolním vzdělávání a možnostmi jejich využití. V praktické části je vytvořen tříměsíční program hudebních činností pro konkrétní věkově heterogenní třídu mateřské školy, který je realizován a vyhodnocen.
Musical activities in a heterogeneous age class of a kindergarten
Keywords: hudební činnosti; předškolní vzdělávání; věkově heterogenní třída; age-heterogeneous class; music activities; pre-school education