Dopad krize na trh stavebního spoření v České republice - Novotný, Libor (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem této diplomové práce je dopad krize na trh stavebního spoření v České republice. Hlavním cílem práce je analýza dopadu krize na trh stavebního spoření. Teoretická část popisuje pojem finanční krize, druhy finančních krizí a přehled historie finančních krizí. Popisuje také současnou krizi a její příčiny. Dále poskytuje informace o základních pojmech, průběhu a právních podmínkách stavebního spoření. Na konci této části je popsána historie a vývoj trhu stavebního spoření v České republice. V praktické části je analyzován dopad krize na trh stavebního spoření v České republice. Zahrnuje analýzu ekonomického prostředí v České republice a analýzu obchodních a finančních ukazatelů stavebního spoření. V závěru praktické části je souhrn a zhodnocení dopadu krize na trh stavebního spoření. Výsledky této části potvrzují, že hlavním dopadem krize na trh stavebního spoření v České republice je pokles klientské poptávky.
The impact of crisis on the market of building society
Keywords: finanční krize; stavební spoření; financial crisis; building society