Victor Mirabeau a jeho koncepce lidských práv - Jírovcová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem této bakalářské práce jsou lidská práva v pojetí fyziokrata Victora de Mirabeau. Pro uvedení do širších souvislostí autorka prezentuje fyziokratickou školu v kontextu francouzského osvícenství, představuje čelní představitele školy a jejich hlavní myšlenky. Stěžejním cílem práce je vylíčit fyziokratické pojetí lidských práv a povinností, jak je sepsal Victor de Mirabeau ve svém spise La Science, ou Les droits et les devoirs de l'homme publikovaném v roce 1774.
Victor Mirabeau and his conception of human rights
Keywords: Victor de Mirabeau; lidská práva; fyziokraté; historie; dějiny myšlení; filozofie; politické myšlení; Victor de Mirabeau; human rights; physiocrats; physiocracy; history of ideas; political thought